Veelgestelde vragen

Inschrijven

Je dient je in te schrijven voordat je mee kunt doen aan de Wens Marathon. Dit kan middels het inschrijfformulier op deze site. Je krijgt na inschrijving een automatische bevestingsmail. In deze mail staan de gegevens waarmee je je hebt aangemeld en hoe je het inschrijfgeld over kunt maken (zie ook het kopje Betalingsinstructies op deze pagina)

Na de verwerking van het inschrijfgeld (dit doen we één keer per week) krijg je via email een bevestiging dat je inschrijving definitief is. Je krijgt dan automatisch het Team Wens Marathon sportshirt thuisgestuurd. Draag dit shirt op 28 augustus, het is je toegangsbewijs!

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld (en eventuele donatie) dat je overmaakt, maak je over naar de rekening van de Wensambulance. De stichting achter de Wensambulance heet Stichting Wensambulance Noord Nederland. We gebruiken dus geen tussenrekening, je geld komt direct bij het doel.

Zie ook de donatie-pagina van de Wensambulance, hier staat meer uitleg over donaties en hun rekeningnummer.

Let op dat restitutie niet mogelijk is.

Betalingsinstructies

Het inschrijfgeld (€17,50, of €2,00 voor de QuincyKidsRun) en een eventuele donatie dient uiterlijk 5 augustus overgemaakt te zijn zodat we definitief weten dat je meedoet. Alle geld gaat rechtstreeks naar de stichting Wensambulance Noord-Nederland.

Je dient het inschrijfgeld over te maken op de bankrekening van de Wensambulance, IBAN NL19RABO0102444226 tnv Stichting Wensambulance Noord Nederland. Vermeld als omschrijving de tekst TWM [voorletter + achternaam]. Als je het bedrag voor een heel team overmaakt, geef dan als omschrijving TWM [je teamnaam]. Zodra het inschrijfgeld binnen is, is je deelname definitief en valt het sportshirt kort daarna op je mat. Draag het op 28 augustus, het sportshirt is je startbewijs. 

Sponsoring

Als onderdeel van de challenge vragen we je, aanvullend op het inschrijfgeld, je te laten sponsoren en het sponsorgeld te doneren aan de Wensambulance.

Sponsor

Je dient zelf een sponsor te zoeken. Denk aan familie, vrienden of misschien een bedrijf?

Hoe sponsoren?

Je laat je eigen challenge sponsoren. Als je challenge een afstand is, kun je je bijvoorbeeld per kilometer laten sponsoren. Ben je een fanatieke hardloper? Dan kun je je misschien laten sponsoren op tijd. De tijdregistratie dien je zelf te doen.

Sponsorgeld

Het doel van de Wensmarathon is het doneren van geld aan de Wensambulance. We vragen je dan ook het sponsorgeld aan de Wensambulance te doneren.

We vragen jou of je sponsor om het sponsorgeld direct over te maken op de rekening van de Wensambulance (zie het kopje Betalingsinstructies hierboven) of via de donatie-pagina van de Wensambulance. Vermeld als omschrijving 'TWM <naam deelnemer> Sponsoring' of 'TWM <naam team> Sponsoring', zodat duidelijk is dat de sponsor het geld voor jou overgemaakt heeft. Anders kunnen we het sponsorgeld niet aan jouw inschrijving koppelen.

Zodra de overboeking administratief verwerkt is door ons krijg je via email een bevestiging.

We zouden graag zien dat het sponsorgeld binnen twee weken na het evenement overgemaakt is (12 september), zodat we zo snel mogelijk het uiteindelijke bedrag dat we als Team Wens Marathon aan de Wensambulance schenken bekend kunnen maken.

Tijdlijn

Om alle voorbereidingen goed te kunnen uitvoeren zodat op 28 augustus alles geregeld is hebben we de volgende tijdlijn opgesteld:

  • 15 juli - Tot en met deze datum kun je je inschrijven voor de hardloop- en fiets-challenges
  • 5 augustus - Je inschrijfgeld (+donatie) dient overgemaakt te zijn
  • half augustus - Je krijgt een email met meer informatie over het evenement
  • 25 augustus - Tot en met deze datum kun je je inschrijven voor de Quincy Kids Run
  • 28 augustus - Wandelen, hardlopen of fietsen voor de Wensambulance Noord Nederland!
  • 12 september - Het sponsorgeld dient overgemaakt te zijn

Kleding

Sportshirt

Het sportshirt is je toegangsbewijs. Zorg dat je het draagt op 28 augustus, zodat Westerwolde kan zien hoeveel mensen de Wensambulance een warm hart toedragen. Daarnaast staan de logo's van sponsoren op de shirts.

Kleding overig

De route gaat door het mooiste gedeelte van Westerwolde. Dat betekent verharde wegen, bospaadjes en open veld. Afhankelijk van het weer kunnen bepaalde gedeelten modderig zijn. Zorg dus voor stevig schoeisel.

En, uiteraard, let op het weer. Neem eventueel een regenjas, pet, zonnebril of zonnebrandcreme mee.