Over Team Wens Marathon

Mijn naam is Johannes Houwen, hoofdorganisator. En eerlijk gezegd is het me ook maar overkomen. Een samenloop van omstandigheden. Omdat ik mezelf wat te dik en een corona stresskip vond, ben ik vorig jaar weer recreatief met hardlopen en wandelen begonnen. Een heerlijke bezigheid tijdens de pandemie.

Team Wens Marathon

Ik heb me voorgenomen om in oktober 2021 de Marathon van Rotterdam uit te lopen. Ik wil dat graag voor mezelf én voor een goed doel doen. Maar ik kon maar geen goed doel bedenken waar ik het meest affiniteit mee had. Goede doelen zijn allemaal goed dacht ik.

Tot 4 april jl.; ik zag het goede doel voor mijn ogen langs rijden. De Wensambulance Noord Nederland bracht een goede kennis van mij naar het kerkhof, wat tegenover mijn kantoor ligt. Hij lag vanwege een afschuwelijke woningbrand al weken in het Martiniziekenhuis, en Wensambulance Noord Nederland bracht hem op die dag naar het graf van zijn dochter; de brand is het meisje van 13 jaar fataal geworden. Het bracht emotie bij mij los; ik was getuige van het meest verdrietige moment in hun leven en van datgeen wat Wensambulance Noord Nederland voor hun kon betekenen. Wat een geweldig initiatief! Vanaf dat moment wist ik voor welk goed doel ik wil lopen.

Team Wens Marathon was geboren!

En het leuke is: iedereen mee kan doen! Niet alleen hardlopers, maar ook wandelaars. Mensen die net als ik gewoon wat fitter willen zijn of worden door beweging. Het is een challenge voor jezelf, geen wedstrijd – iedereen is een winnaar!

Voor meer informatie kun je de site van Wensambulance Noord Nederland bekijken.

De challenge!

Je uitdaging (challenge) is om in 2021 minimaal 5km, een kwart (10,5km) of een halve (21,1km) marathon te wandelen of hard te lopen. En die challenge ga JIJ voor jezelf aan op 29 augustus 2021. Snelheid maakt niet uit. Wanneer je traint ook niet. Voor ons is alleen je deelname belangrijk.

Voor wandelaars en hardlopers zijn er drie afstanden, met start en finish in Wedde.

 • de Gigantenklasse (21,5 km)
 • de Koningsklasse (10 km)
 • de Topperklasse (5 km)

Wat moet je hiervoor doen?

 • Schrijf je officieel in middels bijgevoegd formulier
 • Maak je (of laat) deelname bekend (maken) op facebook
 • De voorbereiding is geheel aan jezelf, houdt daar rekening mee bij je inschrijving en keuze van de gepaste afstand
 • Laat je challenge sponsoren!

Het sponsorgeld wat je hiermee bij elkaar traint gaat volledig naar Wensambulance Noord Nederland.

Start-/ finish adres, tijdstippen en overige praktische zaken zullen t.z.t. bekend worden gemaakt. E.e.a. in nauw overleg en samenwerking met gemeente, vergunningverleners én conform maatregelen Covid-19.

Publiciteit

Er is veel belangstelling om mee te doen aan Team Wens Marathon en dat is natuurlijk fantastisch! Regionale pers en RTV Noord zijn geïnteresseerd en zullen te zijner tijd de nodige aandacht schenken aan onze marathon maar in de eerste plaats natuurlijk het goede doel! Daarnaast zijn wij te vinden op Facebook. Daar wordt iedere deelnemer (als diegene dat wil) op voorgesteld! Of hij/zij stelt zichzelf of het team voor. Ook hiermee hopen we op zoveel mogelijk ruchtbaarheid en opbrengst voor het goede doel. Dus deel, like en WIN je eigen challenge!

Kosten

De kosten voor deelname aan Team Wens Marathon zijn €17,50 per deelnemer. Daarnaast hopen we dat je zoveel mogelijk, doch minstens €25,- aan sponsorgeld inbrengt – meer is altijd goed!

Wat krijg je als deelnemer?

 • Een speciaal ontworpen sportshirt van Team Wens Marathon. Hiermee ben je herkenbaar als deelnemer én lever je je bijdrage aan het goede doel – dit is tevens je toegangsbewijs voor 29 augustus.
 • Verzorging voor onderweg
 • Een aandenken na afloop
 • Veel gezelligheid en een ongelofelijk goed gevoel

Sponsoring

We proberen zoveel mogelijk geld binnen te halen door sponsoring. Sponsoring van jou als deelnemer en we vragen bedrijven om ons te sponsoren. Ken of ben je een bedrijf welke op deze manier een bijdrage wil leveren? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het doel is om Wensambulance Noord Nederland een geweldig bedrag te kunnen schenken, zij zijn zelf ook aanwezig bij de start én finish op 29 augustus.

Aan het eind van deze dag maken we de tussenstand bekend van het ingezamelde bedrag.

De uiteindelijke opbrengst zullen we na de NH Marathon Rotterdam op 24 oktober 2021 overhandigen. Enkele deelnemers van Team Wens Marathon zullen daar namelijk óók nog meedoen en zich laten sponsoren.

Meedoen?

Enthousiast geworden? Schrijf je in door middel van de knop Inschrijven!

Nog vragen?

Kijk even op onze pagina met veelgestelde vragen. Als je het antwoord daar niet vind, stuur ons dan gerust een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Info

 info@teamwensmarathon.nl

 Facebook

  IBAN NL19RABO0102444226