Over Team Wens Marathon (TWM 2021)

Mijn naam is Johannes Houwen, hoofdorganisator. En eerlijk gezegd is het me ook maar overkomen. Een samenloop van omstandigheden. Omdat ik mezelf wat te dik en een corona stresskip vond, ben ik vorig jaar weer recreatief met hardlopen en wandelen begonnen. Een heerlijke bezigheid tijdens de pandemie.

Team Wens Marathon

Ik heb me voorgenomen om in oktober 2021 de Marathon van Rotterdam uit te lopen. Ik wil dat graag voor mezelf én voor een goed doel doen. Maar ik kon maar geen goed doel bedenken waar ik het meest affiniteit mee had. Goede doelen zijn allemaal goed dacht ik.

Tot 4 april jl.; ik zag het goede doel voor mijn ogen langs rijden. De Wensambulance Noord Nederland bracht een goede kennis van mij naar het kerkhof, wat tegenover mijn kantoor ligt. Hij lag vanwege een afschuwelijke woningbrand al weken in het Martiniziekenhuis, en Wensambulance Noord Nederland bracht hem op die dag naar het graf van zijn dochter; de brand is het meisje van 13 jaar fataal geworden. Het bracht emotie bij mij los; ik was getuige van het meest verdrietige moment in hun leven en van datgeen wat Wensambulance Noord Nederland voor hun kon betekenen. Wat een geweldig initiatief! Vanaf dat moment wist ik voor welk goed doel ik wil lopen.

Team Wens Marathon was geboren!

En het leuke is: iedereen mee kan doen! Niet alleen hardlopers, maar ook wandelaars. Mensen die net als ik gewoon wat fitter willen zijn of worden door beweging. Het is een challenge voor jezelf, geen wedstrijd – iedereen is een winnaar!

Voor meer informatie kun je de site van Wensambulance Noord Nederland bekijken.

De challenge!

Je uitdaging (challenge) is om in 2021 minimaal 5km, een kwart (10,5km) of een halve (21,1km) marathon te wandelen of hard te lopen. En die challenge ga JIJ voor jezelf aan op 29 augustus 2021. Snelheid maakt niet uit. Wanneer je traint ook niet. Voor ons is alleen je deelname belangrijk.

Voor wandelaars en hardlopers zijn er drie afstanden, met start en finish in Wedde.

  • de Gigantenklasse (21,5 km)
  • de Koningsklasse (10 km)
  • de Topperklasse (5 km)