Over Team Wens Marathon (TWM 2023)

Mijn naam is Johannes Houwen, organisator. En eerlijk gezegd is het me ook maar overkomen. Een samenloop van omstandigheden. Omdat ik mezelf wat te dik en een corona stresskip vond, ben ik drie jaar geleden weer recreatief met hardlopen en wandelen begonnen. Een heerlijke bezigheid tijdens de pandemie.

Team Wens Marathon

Ik wilde iets doen voor een goed doel, maar ik kon maar niets bedenken waar ik het meeste affiniteit mee had. Goede doelen zijn allemaal goed dacht ik.

Tot 4 april 2021. Ik zag het goede doel voor mijn ogen langs rijden. De Wensambulance Noord Nederland bracht een goede kennis van mij naar het kerkhof, wat tegenover mijn kantoor ligt. Hij lag vanwege een afschuwelijke woningbrand al weken in het Martiniziekenhuis, en Wensambulance Noord Nederland bracht hem op die dag naar het graf van zijn dochter; de brand is het meisje van 13 jaar fataal geworden. Het bracht emotie bij mij los; ik was getuige van het meest verdrietige moment in hun leven en van datgeen wat Wensambulance Noord Nederland voor hun kon betekenen. Wat een geweldig initiatief! Vanaf dat moment wist ik voor welk goed doel ik wil lopen.

Team Wens Marathon was geboren!

En het leuke is: iedereen mee kan doen! Niet alleen hardlopers, maar ook wandelaars en fietsers. Mensen die net als ik gewoon wat fitter willen zijn of worden door beweging. Het is een challenge voor jezelf, geen wedstrijd – iedereen is een winnaar!

Voor meer informatie over ons goede doel kun je de site van Wensambulance Noord Nederland bekijken.

Doe je mee?

In 2021 en 2022 deden meer dan 300 mensen mee met deze sponsortocht voor wensambulance Noord-Nederland door mooi Westerwolde!
Team Wens Marathon organiseert op 18 juni 2023 voor de 3e keer de

Groot Westerwolde Tocht

Dit keer wandelen we naar de noordkant van Wedde door wijde polders en prachtig natuurgebied.
Er zijn 2 afstanden:

 • Gigantentocht: ± 10 kilometer wandelen of rennen
 • Klasbakkentocht ± 21 km wandelen of rennen

Beide tochten zijn recreatief, zonder tijdswaarneming.

Belangrijke weetjes!

 • Inschrijven kan tot uiterlijk 1 mei 2023 / uitsluitend via deze link betalen.
 • Er kunnen maximaal 300 mensen meelopen met deze tocht
 • Start is ‘s morgens vanaf café Westerwolde tussen 10.00 en 11.00 uur.
 • Gratis riante verzorging onderweg aangeboden door alle sponsoren!
 • Gratis een Groot Westerwolde Tocht T shirt
 • Natuurlijk een Team Wens Marathon medaille nadat je de bel van binnenkomst hebt geluid op het triomf podium
 • Feest na afloop op Fina’s Feestplein en bij eetcafé de Leeuw
 • Deelnemen, of als vrijwilliger meewerken aan de tochten of andere initiatieven van Team Wens Marathon zijn geheel op eigen risico.
 • De organisatie van Team Wens Marathon en het goede doel Wensambulance Noord Nederland kunnen op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor welke onvolkomenheid dan ook.
 • Volg onze facebook pagina!

Spelregels Groot Westerwolde Tocht

Natuurlijk zorgen wij voor veiligheid (d.m.v. verkeersregelaars) en gezelligheid onderweg, maar we spreken ook graag een paar belangrijke spelregels met je door.

Je ziet ze hieronder puntsgewijs. Lees dit goed door.

 • Je inschrijving is definitief als je het inschrijfformulier hebt ingevuld en het inschrijfgeld hebt voldaan vóór 1 mei 2023. Kosten: €17,50 per deelnemer. Per inschrijving/deelnemer wordt betaald. Daarnaast verwachten we dat je je actief laat sponseren voor deze tocht! Het gaat er immers om zoveel mogelijk geld voor Wensambulance Noord-
  Nederland bijeen te brengen. Dit minimale bedrag hebben we gesteld op €25,00 euro per deelnemer. Hiervoor krijg je na opgave een nieuw mailbericht en betaallink. Is je inschrijfgeld niet binnen voor 1 mei aanstaande dan kun je helaas niet meedoen en komt je plek vrij voor de wachtlijst.
 • Je deelname is niet overdraagbaar.
 • Volg de aanwijzingen van onze vrijwilligers altijd op.
 • Wij voorzien in medische verzorgingspunten onderweg. Deze vind je op de plattegrond.
 • Je shirt is niet te ruilen bij de organisatie. Kies je maat dus zorgvuldig. Meelopen is geheel voor eigen risico. De organisatie kan geen verantwoording dragen voor je deelname of welke calamiteit dan ook. Met het invullen van je inschrijfformulier ga je akkoord met deze spelregels.
 • Er wordt bij vertrek geen rugzakje meegegeven, dus houd daar rekening mee.

Sponsoring

We proberen zoveel mogelijk geld binnen te halen door sponsoring. Sponsoring van jou als deelnemer en we vragen bedrijven om ons te sponsoren. Ken of ben je een bedrijf welke op deze manier een bijdrage wil leveren? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het doel is om Wensambulance Noord Nederland een geweldig bedrag te kunnen schenken, zij zijn zelf ook aanwezig bij de start én finish.

 

Info

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Facebook

 IBAN NL19RABO0102444226