Over Team Wens Marathon (TWM 2022)

Mijn naam is Johannes Houwen, organisator. En eerlijk gezegd is het me ook maar overkomen. Een samenloop van omstandigheden. Omdat ik mezelf wat te dik en een corona stresskip vond, ben ik vorig jaar weer recreatief met hardlopen en wandelen begonnen. Een heerlijke bezigheid tijdens de pandemie.

Team Wens Marathon

Ik wilde iets doen voor een goed doel, maar ik kon maar niets bedenken waar ik het meeste affiniteit mee had. Goede doelen zijn allemaal goed dacht ik.

Tot 4 april 2021. Ik zag het goede doel voor mijn ogen langs rijden. De Wensambulance Noord Nederland bracht een goede kennis van mij naar het kerkhof, wat tegenover mijn kantoor ligt. Hij lag vanwege een afschuwelijke woningbrand al weken in het Martiniziekenhuis, en Wensambulance Noord Nederland bracht hem op die dag naar het graf van zijn dochter; de brand is het meisje van 13 jaar fataal geworden. Het bracht emotie bij mij los; ik was getuige van het meest verdrietige moment in hun leven en van datgeen wat Wensambulance Noord Nederland voor hun kon betekenen. Wat een geweldig initiatief! Vanaf dat moment wist ik voor welk goed doel ik wil lopen.

Team Wens Marathon was geboren!

En het leuke is: iedereen mee kan doen! Niet alleen hardlopers, maar ook wandelaars en fietsers. Mensen die net als ik gewoon wat fitter willen zijn of worden door beweging. Het is een challenge voor jezelf, geen wedstrijd – iedereen is een winnaar!

Voor meer informatie over ons goede doel kun je de site van Wensambulance Noord Nederland bekijken.

De Groot Westerwolde tocht op 28 augustus wordt je uitdaging!

Want:

 • Je bent een Kanjer: je doet mee aan de recreatieve fietstocht van ongeveer 68km.
 • Je doet mee aan de Klasbakken wielrentocht over ongeveer 44km
 • Of je wandelt of rent de Tocht der Giganten, dat is 15km.
 • Je voltooid de Koningsklasse wandel- of runningtocht van 10km
 • Je doet mee aan de Quincy Kids Run. Voor alle kinderen uit Westerwolde.

Wat moet je hiervoor doen?

 • Schrijf je officieel in middels bijgevoegd formulier
 • Maak je (of laat) deelname bekend (maken) op facebook
 • De voorbereiding is geheel aan jezelf, houdt daar rekening mee bij je inschrijving en keuze van de gepaste afstand
 • Laat je challenge sponsoren!

Het sponsorgeld wat je hiermee bij elkaar traint gaat volledig naar Wensambulance Noord Nederland.

Start-/ finish adres, tijdstippen en overige praktische zaken zullen t.z.t. bekend worden gemaakt. E.e.a. in nauw overleg en samenwerking met gemeente, vergunningverleners én conform maatregelen Covid-19.

Publiciteit

Er is veel belangstelling om mee te doen aan de Groot Westerwolde tocht van Team Wens Marathon en dat is natuurlijk fantastisch! Regionale pers en RTV Noord zijn geïnteresseerd en zullen te zijner tijd de nodige aandacht schenken aan onze wens marathon maar in de eerste plaats natuurlijk het goede doel! Daarnaast zijn wij te vinden op Facebook. Daar kunnen teams op worden voorgesteld! Ook hiermee hopen we op zoveel mogelijk ruchtbaarheid en opbrengst voor het goede doel. Dus deel, like en WIN je eigen uitdaging!

Kosten

De kosten voor deelname aan de wandel- of fietsonderdelen van de Team Wens Marathon zijn €17,50 per deelnemer. Deelnemen aan de Quincy Kids Run kost €2,-. Daarnaast hopen we dat je zoveel mogelijk, doch minstens €25,- aan sponsorgeld inbrengt – meer is altijd goed!

Wat krijg je als deelnemer?

 • Een speciaal ontworpen sportshirt van Team Wens Marathon. Hiermee ben je herkenbaar als deelnemer én lever je je bijdrage aan het goede doel – dit is tevens je toegangsbewijs voor 28 augustus.
 • Een rugzak met inhoud
 • Een medialle na afloop
 • Vervoer per touringcar naar de startplaats voor wandelaars en runners vanuit Wedde
 • Gratis lekkers onderweg op het Poffert en Zo picknickplein
 • Veel gezelligheid en een ongelofelijk goed gevoel, met op 2 podiums live muziek in Wedde

Sponsoring

We proberen zoveel mogelijk geld binnen te halen door sponsoring. Sponsoring van jou als deelnemer en we vragen bedrijven om ons te sponsoren. Ken of ben je een bedrijf welke op deze manier een bijdrage wil leveren? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het doel is om Wensambulance Noord Nederland een geweldig bedrag te kunnen schenken, zij zijn zelf ook aanwezig bij de start én finish.